Ce înseamnă Crăciunul pentru mine?

316524_526017344077388_663972785_nCând eram mic, Crăciunul era perioada pe care o simţeam cel mai aproape de sufletul meu. Şi asta nu pentru că aşteptam neapărat iminenta venire a Moşului ci pentru că data de 25 decembrie era mereu învăluită într-o aură de magie şi frumuseţe aşa cum doar în poveşti mai puteai vedea.

Cu doar cîteva zile înainte, părinţii mei se apucau şi împodobeau bradul. Întotdeauna alegeau unul înalt şi frumos din piaţă, având grijă ca ramurile să îi fie suficient de bogate pentru a rezista „armatei” de globuri si jucării pe care le scoteau de prin cutiile în care le aşezaseră cu doar un an în urmă. Era aşa de frumos bradul nostru şi parcă fiecare rând de ramuri părea să spună o poveste, cu globuri finuţe agăţate peste tot şi cu nelipsitul pitic tăietor de lemne călărind creanga cea mai de sus, cu toporul său de plastic gata-gata să taie frumuseţea mea de brad.
Oh, şi mai erau şi luminiţele de Crăciun, pe vremea aia mult mai simple decât cele de acum. Îmi aduc aminte că aveam un set conceput să arate ca nişte lumări ale căror „flăcări” de plastic, colorate diferit se aprindeau aruncând sclipiri jucăuşe peste beteala argintie ce era aşezată mereu ultima. Iar vârful, argintiu şi strălucitor ce împodobea bradul asemenea unei pălăriuţe completa imaginea de vis a pomului nostru de Crăciun.
Iar portocalele, acele trufe rare pe care înainte de revoluţie părinţii se străduiau amarnic să le obţină, m-au marcat pentru toată viaţa. Din acei ani, eu nu mai pot concepe Crăciunul fără mirosul acela de portocală pe care, copil fiind, ajunsesem să îl savurez cu toată suflarea mea în timp ce, în dimineaţa cea mare îmi desfăceam grăbit cadourile găsite sub pomul împodobit cu câteva zile înainte.
Ciudat este însă că şi la acea vârstă ştiam precis că înainte de a fi perioada cadourilor, a portocalelor şi a dulciurilor, Crăciunul era Naşterea Domnului, momentul sfânt al creştinătăţii când Fiul lui Dumnezeu a venit pe pământ. Pentru mine, copil fiind, chestia asta conta enorm şi trăiam cu impresia că Dumnezeu este acolo cu noi şi ne binecuvintează mereu ca să fim întotdeauna fericiţi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s