Crăciun în Galaţi

IMG_1278Dacă în alţi ani pe străzile Galaţiului nu vedeai decât nişte luminiţe sărăcăcioase ce împodobeau în mod formal strada Brăilei şi Domneasca, anul acesta lucrurile au luat o întorsătură interesantă. Nu numai că fiecare strădă din oraş străluceşte sub pleiada de leduri şi beculeţe dar…

Magia Crăciunului

În Noul Galaţi sărbătoarea Naşterii Domnului a devenit un prilej de bucurie şi o ocazie pentru locuitorii urbei de la Dunăre să iasă la plimbare pe străzi. E drept că şi în anii trecuţi, pe când la cârma oraşului era Dumitru Nicolae şi trupa sa „veselă”, sărbătorile de iarnă erau întâmpinate cu un minim de fast.  Dar în afară de vreo 2-3 concerte şi nişte luminiţe leşinate pe străzi nu prea apucai să vezi altceva.

Din fericire, anul acesta alegerile au permis ca la conducere să vină un om cu alte idei despre cum se conduce un oraş. Marius Stan a înţeles că gălăţenii au nevoie să se bucure şi să mai uite de griji. Nu că după anul nou am scăpa din oficiu de toate greutăţile vieţii dar Crăciunul în Galaţi ar trebui să fie prilej de sărbătoare şi pe străzi, aşa cum se obişnuieşte de altfel în toate oraşele lumii.

După cum spuneam, anul ăsta toate străzile principale au fost super frumosIMG_1328 împodobite iar în vreo 6 sau 7 locuri din oraş au fost instalaţi brazi stilizaţi uriaşi, compuşi din triunghiuri metalice suprapuse şi umplute de luminiţe albe, roşii, verzi ori albastre. Şi fiecare dintre ei are o enormă stea luminată deasupra. Pot să zic cu mâna pe inimă că nu am mai văzut aşa ceva nicăieri altundeva.

Pomana porcului

Cu vreo două zile înainte de Ajun a fost chiar şi un eveniment denumit Pomana Porcului unde vreo 5 guiţători au fost asomaţi civilizat şi tranşaţi pentru a se transforma în câteva mii de porţii de tochitură oferită gălăţenilor veniţi la eveniment. IMG_1284Şi tot atunci oamenii au fost martorii dezvelirii unui obiectiv unic, o noua clădire construită din lemn şi OSB în faţa Sălii Săporturilor (platoul de lângă Mc Dondalds),  care pe cele patru faţete ale sale aminteşte de patru clădiri istorice ale Galaţiului care acum au ajuns doar o amintire.

Mărturisesc că această ultimă iniţiativă este una ciudată, dar efectul final este spectaculos. De altfel, în acelaşi perimetru a mai fost amplasat şi un mini-patinoar dar şi un parc de distracţii cu tot felul de maşinuţe ori carusele.

Sandra de Revelion la Galaţi

Dacă până acum evenimentele au avut un caracter mai mult local, de Anul Nou gălăţenii vor avea parte de numeroase concerte, inclusiv de unul unde se spune că va cânta Sandra. Zic „se spune” pentru că în ciuda bunelor intenţii ale echipei de la Primărie, uneori socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg. Dovadă în acest sens stă faptul că deşi Primarul Marius Stan dorea să organizeze un revelion public la nou renovata Sală a Sporturilor din Galaţi, lipsa finisărilor l-a obligat să mute eventul la Sala Siderurgistul.

Una peste alta, organizarea sărbătorilor de iarnă a fost una foarte reuşită în acest an, după cum puteţi vedea şi din fotografii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s