La mulţi ani Denzel Washington

denzel-washingtonDeclar cu mâna pe inimă că 90% din filmele produse la Hollywood mi se par stupide. Dar drept este că nu ştiu ca în vreunul dintre aparţinătorii acestei „monstruoase majorităţi” să fi jucat şi Denzel Washington, omul despre care scriu azi, pentru că deh…e ziua lui iar oamenii mari trebuie să fie pomeniţi, măcar de ziua lor.

Născut tocmai în 1954 într-o frumoasă zi de 28 decembrie, Denzel a avut din tinereţe visul de a deveni jurnalist. Aşa că după ce a absolvit liceul, s-a înscris la Universitatea Fordham. Totuşi tânărul îşi dorea mai mult de la viaţă iar şansa i-a surâs atunci când, în urma unor piese de teatru studenţesc a realizat că îi place actoria. Aşa că după ce şi-a terminat studiile universitare a plecat la San Francisco pentru a studia la celebrul American Conservatory Theater. Dar şcoala de actorie nu a reuşit să îl captiveze pe tânărul Washington prea multă vreme aşa că la începutul anului doi Denzel părăseşte ACT pentru a se dedica exclusiv actoriei.

Născut pentru ecran

Să nu credeţi că Denzel Washington a avut mereu roluri de căpătâi în cele mai tari filme. Nu, dimpotrivă, el a început ca mai toţi marii actori cu apariţii mai mult sau mai puţin importante în diverse producţii pentru micile sau marile ecrane. De fapt, primul film la care a participat a fost Carbon Copy, produs şi difuzat în 1981, însă recunoaşterea i-a venit în urmas producţiei St Elswhere, un serial de televiziune ce a durat şase sezoane şi în care Denzel juca rolul principal.
Altfel, după 1990, actorul reuşeşte să prindă mai multe filme de primă mână asupra cărora îşi lasă propria amprentă personală: Dosarul Pelican, Philadelphia sau Curaj în Linia Întâi. Munca sa este apreciată de întreaga comunitate de critici iar versatilitatea de care dă dovadă într-o varietate de roluri în transformă într-unul dintre cei mai vânaţi actori de la Hollywood.

Aşa că azi îi spunem La mulţi ani unuia dintre cei mai buni actori pe care cetatea filmului i-a dat vreodata: Denzel Washington.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s