Adio maestre!

sergiu-nicolaescuMi-aş fi dorit ca ziua asta să nu vină aşa de repede; ca omul ce a dat viaţă legendelor pe care le citeam copil fiind, să nu treacă el însuşi în rândul eroilor de poveste. Căci da, Sergiu Nicolaescu, geniul cinematografiei româneşti a trecut în rândul celor drepţi, răpus de o banală infecţie. Dacă s-a dus la cer împăcat şi liniştit ori încă nemulţumit de toate cele ce nu le făcuse încă…nu ştiu. Dar pentru mine filmele sale au fost mereu speciale, aparte şi pline de farmecul poveştilor de odinioară.

Nu am pretenţia că sunt un cinefil, nici pe departe. Şi nici nu cred că părerea mea este una obiectivă. De fapt ştiţi ceva, acest articol este unul profund subiectiv şi simt un mare regret pentru trecerea în nefiinţă a marelui regizor român.
Am iubit filmele lui pentru stilul unic şi inconfundabil cu care îşi condimenta fiecare peliculă, fie ea istorică, de acţiune ori comedie.
În filmele lui Sergiu Nicolaescu vedeam toţi monştrii sacrii ai cinematografiei româneşti: Amza Pelea, Gheorghe Dinică ori Dem Rădulescu, pentru a menţiona doar o mică parte din ei. Toţi, mari actori, ce şi-au împărţit talentul cu eternitatea, impregnându-l pe vecie în rolele de film care au adunat peste un miliard de vizualizări în întreaga lume.
Dar maestrul Nicolaescu a fost si un actor desăvârşit, un perfecţionist ce îşi executa singur cascadoriile şi scenele de luptă. El este probabil motivul pentru care nu mă mai satur să îi urmăresc filmele ori de câte ori am ocazia. Poate cu mult mai rar decât s-ar merita cu adevărat.

Pentru că el ne-a dăruit nouă atât de multe filme pline de pasiune şi talent hai să îi aducem şi noi un omagiu, să ne rugăm pentru sufletul său şi să sperăm că acolo unde s-a dus, se va fi reîntâlnit deja cu prietenii săi dragi, cei alături de care era mereu mândru să joace.

Nicolaescu mereu tanar

Reclame

2 gânduri despre „Adio maestre!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s