Cine salvează SMURD Galaţi?

M3361S-3025Serviciul Medical de Urgenţe Reanimare şi Descarcerare este fără îndoială unul dintre cele mai bune lucruri care s-au întâmplat în România. Proiectul doctorului Arafat şi faptul că cineva s-a gândit totuşi să extindă acest sistem în toată ţara, a făcut ca zeci de mii de vieţi să îşi schimbe destinul. Oameni care altfel ar fi murit cu zile pe marginea şoselelor ori prin cine ştie ce părţi din ţară, au apucat să se mai bucure de nişte dimineţi, să îşi mai vadă copii şi să se gândească cu recunoştinţă la cei ce le-au salvat viaţa.

SMURD Galaţi

În judeţul Galaţi există două sau trei staţii SMURD dintre care cea mai mare e in Galaţi. Doar că nu e o staţie propriuzisă. Aşa că în timp ce în garajul ambulanţelor de la Spitalul Judeţean mereu văd una din maşinile doctorilor, ambulanţele sunt mai degrabă navetiste între Spital şi Sediul Pompierilor, aflat în ailaltă parte de oras. La o adică e bine pentru că totdeauna există un echipaj pregătit de acţiune într-o parte a Galaţiului dar…brr, la cât bine fac oamenii ăştia se putea mai mult. Şi ştiţi de ce? Pentru că anul trecut SMURD Galaţi a avut 4500 de intervenţii în care a asistat 4520 de persoane. Iar din astea, accidentele rutiere au reprezentat 1223 de cazuri!

Acum însă nu vreau să vorbesc despre asta ci despre ceva foarte grav:

Asociaţia pentru SMURD

dislike asociatia smurd

Iată ce am descoperit pe Facebook azi:

 „De ceva vreme si-a facut aparitia in mediul virtual asa zisa Asociatie Smurd Galati. Singura legatura intre aceasta Asociatie si serviciul public Smurd este folosirea in mod abuziv a denumirii Smurd. La momentul infiintarii acestei Asociatii, cel putin in mod declarativ, scopul ei a fost de a sprijini si cofinanta serviciul public Smurd. In cei cinci ani de activitate a Smurd la nivelul judetului Galati s-au tras numeroase semnale de alarma cu privire la banii stransi de aceasta Asociatie: deconturile pentru reparatiile ambulantelor s-au facut foarte greu si numai dupa semnalarea in presa; in cinci ani au fost achizitionate un singura rand de uniforme de vara, de calitate proasta, etc. Exista un refuz total de comunicare intre Smurd si aceasta Asociatie„.

Acesta e un text scris după cât se pare chiar de unul dintre oamenii care lucrează la SMURD Galaţi. Împreună cu el a venit şi un link spre un articol din Adevărul.ro unde se explică pe larg cum în decembrie, această Asociaţie finanţată din bani publici pentru a sprijini SMURD-ul, a refuzat să deconteze plata unor piese de schimb pentru maşina principală a medicilor, o Skoda Octavia ce a ieşit destul de prost la ITP.

Mi se pare efectiv scandalos că  o insituţie vitală aşa cum este Serviciul Medical de Urgenţe Reanimare şi Descarcerare, să trebuiască să cerşească practic nişte bani ce i se cuvin, bani donaţi de populaţie fix pentru acest scop! Cum ar fi ca o în timpul intervenţiei, la vitezele cu care aceste maşini circulă pentru a scurta timpul de răspuns, să se spargă un cauciuc uzat? Cum ar fi ca membrii echipelor de intervenţie să se îmbolnăvească pentru că operează în uniforme improprii pe timp de iarnă. Cine salvează SMURD-ul din Galaţi până la urmă?

Atenţie, nu faceţi confuzie între Asociaţia asta dubioasă şi FUNDAŢIA PENTRU SMURD care este cea îndreptăţită să primească donaţiile voastre de 2% din venit. Dacă nu sunteţi siguri care e varianta corectă interesaţi-vă pentru că numai investiţi corect banii voştrii pot contribui la salvarea unei vieţi.

Reclame

5 gânduri despre „Cine salvează SMURD Galaţi?

  1. Desfiintati acea ASOCIATIE care se imbogateste de pe urma serviciului SMURD
    Am fost salvator voluntar civil pe AMB SMURD si chiar de leafa mi era f mica ma interesa doar soarta pacientilor –- pacat ca guvernul a desfiintat serviciul civil si a incuiat ambulanta noua nouta in garajul primariei (harlau- iasi)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s