Valentine’s Day nu e totul

valentine-dayNe apropiem de ziua cea mare pe care mai toate domnişoarele (şi nu numai), o aşteaptă cu neasemuită nerăbdare. Daaaa, e Valentine’s Day, ziua internaţională de comerţ cu îndrăgosteala. Şi să vedeţi acum ce creştere de profit o să aibă magazinele cu jucării de pluş, restaurantele, coaforurile şi…ţigăncile din piaţa de flori. Păi cum altfel oameni buni, că doar dragostea trebuie să fie palpabilă până la ultima firimitură.

Ce nu pricep eu…

Este de ce trebuie să fie o zi a îndrăgostiţilor, la ce ne trebuie halloween-ul ăsta romantic de fapt? Ce conotaţie are pentru noi ziua îndrăgostiţilor când până la urmă fiecare cuplu are propriile-i sărbători. Sau poate tocmai faptul că suntem incapabili să ne amintim de ele ne face să fim aşa de ataşaţi de Valentine’s Day?
Hai să vedem ce avem: zilele de naştere nu se pun la socoteală, dar prima dată când v-aţi întâlnit, prima declaraţie de dragoste, primul sărut, prima noapte şi prima zi de după…cui rămân? De ce trebuie să le americanizăm pe toate într-un Valentine’s Day din care trag profit doar vânzătorii de flori şi suveniruri pufoase? Oare nu putem să ne amintim mai des de fiinţa iubită şi să rupem rutina cu un cadou micuţ? La drept vorbind, o surpriză cât de mică poate aprinde inima unei femei dacă simte că e un dar din suflet iar domnişoarele şi doamnele au un har al lor de a simţi lucrurile ce vin din suflet.
Cred că adevărul e mai complex şi că indiferent de unde ne aflăm în relaţie cu persoana iubită, cu toţii cădem mai devreme sau mai târziu pradă rutinei zilnice, acelei capcane pentru suflet în care uităm cât de importanţi sunt cei pe care îi iubim.

De ce Valentine’s Day nu e aşa de specială

Eu unul recunosc faptul că nu am ţinere de minte şi că datele se învălmăşesc în mintea mea mai ceva ca ingredientele in salata Boeuf. Dar încerc să compensez chestia asta şi măcar odată la o săptămână sau două, de unde e – de unde nu e, încerc să fac un mic gest, ceva care să ne aducă aminte amândorura cât de mult ne iubim. Căci în ciuda tuturor greutăţilor vieţii, vreme de 10 ani am rămas împreună.
Ceea ce spun aici nu este că Valentine’s Day ar trebui ignorată ci că ceea ce facem cu această ocazie este ceva ce ar trebui făcut mereu, gesturi tandre de iubire, lucruri care ar trebui să reprezinte adevărata rutină a vieţii. Nu goana după bani.
Iubiţi-vă de Valentine’s Day, iubiţi-vă şi înainte, iubiţi-vă şi după…

valentine-day

Reclame

2 gânduri despre „Valentine’s Day nu e totul

  1. Eu personal n-am nimic cu sarbatoarea, fie ea importata fortat, pana la urma orice prilej de sarbatoare este binevenit, dar nu prea am sarbatorit-o.
    Insa sunt de acord cu tine, o zi a indragostitilor poate fi in orice zi, nu la data fixa neaparat, iar ceea ce facem atunci putem face oricand. Si chiar este poate mai placut cand vine spontan, fara prilej anume. Cred ca romantismul e bine sa vina in general de la sine, nu sa fie provocat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s