Totul se leaga

4f21474333bdaNu cred în noroc, în ghinion sau în orice altceva ce ţine de ele; nu joc la loto şi nu mă încântă să dau cu zarul. Însă tot mai des descopăr argumente care mă conving că dincolo de superstiţiile noastre naive ce se încred în şanse aleatorii, există nişte legi invizibile dar foarte bine definite ce ne guvernează cu sau fără voia noastră. Şi care, chiar dacă nu ne impun ce să facem, ne oferă un număr limitat de moduri în care viitorul nostru s-ar putea desfăşura. Unele poate le ştiţi, pe altele cu siguranţă le-aţi simţit pe propria piele, dar chiar şi aşa, majoritatea dintre noi le ignorăm sistematic…oare de ce?

Cercul perfect

Cu siguranţă ştiţi cu toţii proverbul „cum îţi aşterni aşa dormi”. Ei bine acesta e valabil din mai multe puncte de vedere decât v-aţi fi gândit. Pentru că noi oameni suntem înainte de toate fiinţe spirituale, izvoare de energie pozitivă sau negativă, iar această energie se reflectă în fiecare pas al vieţii noastre.
Noi suntem generatorii propriilor noastre gânduri şi sentimente, dar surprinzător, ceea ce simţim se reflectă direct în ceea ce trăim. Dacă ne trezim prost dispuşi sau dacă pe parcursul zilei ne enervăm, există şanse foarte mari ca evenimentele ce se vor succede să fie la fel de negative ca propriile noastre gânduri. Şi în egală măsură, o atitudine pozitivă va atrage evenimente pozitive indiferent de situaţie.
Aceste legături invizibile ne guvernează viaţa într-un mod cu totul neprevăzut dacă ar fi să ne raportăm la ceea ce ne învaţă societatea, însă ele sunt la fel ca toate celelalte legi ale fizicii ce stau în spatele lumii materiale, sigure si imposibil de evitat asemenea unui cerc perfect.

Un schimb cinstit

Principiul echilibrului este o altă lege care nu trebuie ignorată daca ne dorim ca viaţa să ne fie plină de armonie. Ceea ce oferim primim mereu înapoi şi de aceea, profitul obţinut rapid într-un mod incorect se poate materializa într-o pierdere ulterioară. Este o lege a corectitudinii ce ne obligă să fim drepţi în toate acţiunile noastre. Nu contează că este vorba de plata unui muncitor, de prea mult rest primit când cumpărăm o pâine sau de munca pe care o prestăm în schimbul unui salariu. Ceea ce dăm este ceea ce primim iar asta nu se poate schimba.

Raţiunea de a dărui

O faptă bună va atrage mereu după sine o alta reciprocă: ajutăm şi suntem ajutaţi, oferim şi ni se oferă. Totul este aşa de simplu doar că refuzăm să vedem care este adevărata natură a propriei noastre persoane. Şi nu e vorba atât de bani cât mai ales de contactul pe care îi avem cu cei din jurul nostru. Pur şi simplu nu este loc de supărare, de egoism, sau de mânie.

După cum vedeţi fiecare principiu are în centrul său noţiunea de echilibru. Balanţa se înclină doar în funcţie de acţiunile noastre şi pot spune din proprie experienţă că ceea ce am scris mai sus este complet adevărat. Ba mai mult, acesta este doar începutul unei serii mult mai lungi de adevăruri ce nu trebuie spuse ci simţite. Între egoismul caracteristic omului modern şi ritmul tot mai accelerat în care ne ducem viaţa, cine se mai poate mira că uităm să trăim, să dăruim sau să fim corecţi?… Dar să nu uităm nici o clipă că totul se leagă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s