Fericirea sau iluzia ei?

1920x1080_green-paradise-forest-sun-trees-awesome-nature-HD-WallpaperFericirea este un cuvânt foarte greșit folosit în ziua de azi. Ne simțim fericiți sau nefericiți zi de zi, mânați de satisfacția unor reușite sau distruși de dezamăgirile din jurul nostru. Unde este fericirea și de ce e așa de greu de găsit. De ce trebuie să credem neapărat că a fi fericit este doar o mică pauză în ciclul unei vieți pline de amar?
Adevărul (meu – căci fiecare îl are pe al lui) este că fericirea nu poate reprezenta un ideal, un țel în sine. Sentimentul acesta este o consecință a propriei noatre firi, a reușitei de a schimba singurul lucru care chiar contează: sufletul nostru. Poate că sună fie foarte pragmatic, fie foarte idealist (din nou, fiecare privește diferit lucrurile) dar la finalul vieții singurul lucru care mai contează este sufletul. Mercedesul scump, vila impunătoare sau teancurile de bani rămân în urmă. Moartea le șterge pe toate cu buretele de parcă nici nu ar fi existat. Iar noi părăsim acest pământ cu regretul că singurul lucru pe care l-am fi putut schimba – propria noastră persoană – a rămas la fel de goală, prinsă în fericirea iluzorie a lucrurilor pe care le pierdem în ultima clipă de viață.
Desigur, nu toți sunt așa. De fapt, dacă ar fi să fiu complet cinstit, sunt ultimul care are dreptul să judece pe altcineva. Dar cumva tocmai propria introspecție mă face să cred că a fi fericit nu este chiar atât de imposibil. Trebuie doar să te rupi de toate lanțurile care te țin închistat în tradițiile materialiste, trebuie să deschizi ochii larg și privind în jurul tău să descoperi adevăratele simțiri ce te înconjoară. Și apoi, închizând ochii la loc, să privești spre interiorul tău și cu tot curajul din lume să începi să schimbi tot ceea ce este de schimbat. Fără teamă și fără furie să faci curat în tine. Căci nu știu câtă lume observă asta dar sunt oameni care chiar radiază, care sunt fericiți fără să fie bogați sau realizați dar care au un magnetism incredibil.
Aceia sunt oamenii care voluntar sau involuntar s-au schimbat, au evoluat și azi sunt mai buni, mai cinstiți cu ei înșiși, capabili să își depășească limitele mergând pe calea propriei evoluții. Singura care, în ochii mei, te poate face fericit.
Omul de lângă tine îți poate oferi momente de neuitat, portofelul plin îți poate alina grija zilei de mâine iar job-ul îți poate oferi satisfacția profesională pe care ți-ai dorit-o, dar asta nu te face nici împlinit și nici fericit. Doar satisfăcut că ești puțin mai bun ca alții.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s